Szűz Mária litániák és ünnepek

680 Ft

Szűz Mária litániák és ünnepek

A hívek általában csak a Lorettói litániát ismerik valamennyire, amelyet Szűz Mária tiszteletére időnként – elsősorban május és október hónapokban – templomainkban szoktunk imádkozni. A litániák a rózsafüzérek mellett jellemzően a népájtatosság körébe tartoznak. S a nép egy része szereti, ha gazdag a kínálat, sokféle megfogalmazással találkozhatunk egy-egy témakörben. Így alakulhatott ki, hogy a Mária litániákból is sokfélét lehet összegyűjteni. Ebben a füzetben 20 féle Mária litániát tudunk közre adni, mely több éves gyűjtő munka eredménye.

Az összeállítást a naptári év ünnepeinek sorrendjébe helyeztük, hiszen minden komolyabb Mária ünnepnek van litániája. Az ünnephez nem kötődő litániák a végén szerepelnek.

Az ünnepekhez kötődés adta a gondolatot, hogy Alapítványunk által 2001-ben kiadott és már évek óta nem kapható füzetet ezen kiadvány keretei között újból a hívek kezébe adjuk. Így kerülnek ismertetésre a naptári év Mária-ünnepei a füzet második részében, amelyet Fülep Dániel teológus készített el. A 2001-es kiadványhoz képest teljesen átdolgozott és jelentősen bővített ismertetőt adunk közre ebben az összeállításban.

Méret: A/5

Terjedelem: 119 oldal

Kategória: