Történetek a Szent Grálról és a Kerek Asztal lovagjairól

500 Ft

Kategória:

Leírás

Történetek a Szent Grálról és a Kerek Asztal lovagjairól

Szerző: Kaposi Tamás
Formátum: 125×200 mm, 128 oldal

Nagyon-nagyon régi legenda szerint, amikor az Úr Jézust keresztre feszítették, és a római százados lándzsája nyomán vér és víz csordult ki az oldalából, Arimatheai József egy kristálykehelyben felfogta a kicsorduló vért. József kénytelen volt elhagyni Palesztinát. Vándorlása során elvetődött a mai Franciaország földjére, majd áthajózott Anglába. Végül Carbonek várában telepedett le. A kelyhet Jézus vérével mindenhova magával vitte.
Erről a legendás „szent edényről”, amelyet Szent Grál néven ismernek, számtalan csodás dolgot meséltek a régiek: őrzőinek táplálékot és hosszú életet ajándékozott, de csak a legtisztább lelkű emberek kerülhettek a közelébe.
A Szent Grál megkeresésére induló lovagok történetei nem csak a lovagi eszményt méltatják, hanem a belső ember vívódásait, Isten felé törekvését is érzékeltetik, és az örök emberi értékek újrafelfedezésére ösztönöznek.
A legendát a szerző tulajdonképpen átmesélte a mai fiataloknak is érthető nyelven, hogy felfigyeljenek üzenetére: a Szent Grál itt él közöttünk ma is, azoknak a szívében, akik igyekeznek tiszta szívvel, őszinte szeretettel, bátran keresni és megtartani őt, ha megtalálták.